Αναζήτηση

Russell: Πρέπει να Είμαστε Ρεαλιστές Παρά την Τρίτη Θέση στην Πίστα του Baku

Date:

Share post

Ο George Russell δήλωσε ότι η Mercedes πρέπει να είναι ρεαλιστική παρά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στις δύσκολες συνθήκες του Baku, έχοντας κερδίσει την P3 χάρη στη σύγκρουση των Carlos Sainz και Sergio Perez.

Ο Lewis Hamilton προσέθεσε διπλούς πόντους για τη Mercedes, εξασφαλίζοντας την ένατη θέση στο τερματισμό, με την ομάδα να επιλέγει εκκίνηση από την πίστα λόγω των νέων εξαρτημάτων που τοποθετήθηκαν στον κινητήρα μετά την προκριματική φάση.

Ο αγώνας του Russell δεν ξεκίνησε ιδανικά στο Baku, καθώς έχασε μια θέση στην εκκίνηση από τον Max Verstappen. Ωστόσο, μετά την αλλαγή σε σκληρή γόμα, η Mercedes απέκτησε καλύτερη απόδοση και ο Russell κατάφερε να περάσει τον Ολλανδό. Εξαιρετική απόδοση είχε και στην περίπτωση της σύγκρουσης των Sainz/Perez, που τον ανέβασε από την πέμπτη στην τρίτη θέση στο τερματισμό.

Αν και η κατάκτηση του βάθρου και οι πόντοι που έρχονται μαζί της είναι πάντα ευπρόσδεκτοι, ο Russell ήταν ξεκάθαρος σχετικά με τη θέση της Mercedes στην ιεραρχία στο τέλος ενός δύσκολου Σαββατοκύριακου που περιλάμβανε δύο αλλαγές κινητήρα.

“Σίγουρα ήμασταν έκπληκτοι με αυτή την κατάταξη,” είπε ο Russell. “Υπήρξε τόσο σκληρή δουλειά από όλους στην ομάδα. Είχαμε αλλαγές κινητήρων και για εμένα και για τον Lewis, με τόσα πολλά να γίνονται, όλοι δούλεψαν σκληρά.”

“Είχαμε μια πολύ κακή εκκίνηση, έπεσα πίσω πολύ, αλλά με τη σκληρή γόμα ήμασταν από τους ταχύτερους και αυτό ήταν υπέροχο. Καταφέραμε να περάσουμε τον Max, και ήταν ένα επιπλέον μπόνους να σταθούμε στο βάθρο.”

“Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Πρέπει να τελειώναμε πέμπτοι σήμερα, αυτό ήταν το αληθινό αποτέλεσμα. Με την πορεία του Lando [Norris] χθες, πιθανώς θα ήταν και αυτός ψηλά. Δεν θέλω να ενθουσιαστούμε με αυτό το βάθρο. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Ελπίζω το Σιγκαπούρη να είναι μια καλύτερη περίοδος.”

Από την πλευρά του, ο Hamilton, αφού τοποθέτησε νέα εξαρτήματα κινητήρα μετά την προκριματική φάση, ανέμενε μια δύσκολη μέρα μετά την εκκίνηση από την πίστα. Στην αρχή του αγώνα, αν και κέρδισε έδαφος, στη συνέχεια πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κοντράροντας τους δύο νεοεισερχόμενους, Franco Colapinto και Oliver Bearman.

“Σήμερα ήταν μια δύσκολη μέρα,” είπε ο Hamilton μετά τον αγώνα. “Είχαμε μια καλή μέρα την Παρασκευή, αλλά το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο ήταν δύσκολο. Κάναμε κάποιες αλλαγές το Σάββατο που δεν λειτούργησαν, αλλά έπρεπε να τις δεχτούμε.”

“Επίσης, ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο να προσπεράσουμε σήμερα. Παρά τη μακριά ευθεία, είναι δύσκολο να ακολουθήσεις μέσα από το δεύτερο τομέα. Ο Franco Colapinto και ο Oliver Bearman, με τους οποίους αγωνιζόμουν για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, έκαναν εξαιρετική δουλειά. Είναι υπέροχο να βλέπεις τους νέους να έρχονται και να τα καταφέρνουν τόσο καλά. Για τους πρώτους και δεύτερους αγώνες τους, ήταν εντυπωσιακό.”

Ο Hamilton είδε να χαιρετά τους δύο rookies αμέσως μετά τον αγώνα, χαρακτηρίζοντας την εμπειρία της αγωνιστικής συνεργασίας με την επόμενη γενιά “πολύ ωραία.” Οι Colapinto και Bearman σημείωσαν βαθμούς, τερματίζοντας εκατέρωθεν του Hamilton.

Και η καλύτερη είδηση για τη Mercedes είναι ότι ο Hamilton επιβεβαίωσε ότι προγραμματίζονται περαιτέρω αναβαθμίσεις πριν από το τέλος της σεζόν, κάτι που ελπίζουν ότι θα τους επαναφέρει στον αγώνα για τις πρώτες θέσεις.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Απογοητευτική η σύγκρουση ανάμεσα σε Ferrari και Redbull σύμφωνα με τους 2 οδηγούς

Οι Carlos Sainz της Ferrari και Sergio Perez της Red Bull αποχώρησαν από το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν με...

Οι Πιο Εμβληματικές Μάχες Οδηγών στη Formula 1

Οι Πιο Εμβληματικές Μάχες Οδηγών στη Formula 1

Τα Πιο Επικίνδυνα Ατυχήματα στην Ιστορία της Formula 1

Τα Πιο Επικίνδυνα Ατυχήματα στην Ιστορία της Formula 1

Η Εξέλιξη της Ασφάλειας στην Formula 1: Από το Παρελθόν στο Παρόν

Η Εξέλιξη της Ασφάλειας στην Formula 1: Από το Παρελθόν στο Παρόν